Van Bommel laat zich uit over Nainggolan: Die beslissing neem je niet zomaar

Van Bommel laat zich uit over Nainggolan: "Die beslissing neem je niet zomaar"

19-10-2022 15:16
3

Na de nederlaag tegen Standard moet Royal Antwerp FC vol aan de bak en neemt men het op tegen KV Oostende. Dat zal zonder Radja Nainggolan zijn, die uit de A-kern werd gezet. Maar een nodige beslissing, oordeelt Mark van Bommel.

Nainggolan is de laatste dagen niet onbesproken gebleven. Er was de affaire rond zijn rijbewijs, maar ook het rookincident voor de wedstrijd tegen Standard. Bij Antwerp besloot men dan ook om Nainggolan uit de A-kern te zetten. "Dat is de moeilijkste keuze die je als trainer kan maken", zegt Van Bommel op zijn persconferentie woensdag.

Maar volgens Van Bommel was het ook een beslissing die gedaan moest worden. "Dat doe je ook niet zomaar", geeft de trainer aan. Al wordt het nu wel puzzelen voor de coach. "Dat we nu plots wat krap in de middenvelders zitten? Klopt, maar dat mag geen reden zijn om een bepaalde beslissing niet te nemen."

En Van Bommel mist daardoor meteen ook een speler met flink wat kwaliteiten. "Natuurlijk, Radja is een hele goede voetballer. Hij kan zelfs een match beslissen en ‘buiten categorie’ zijn. In dat opzicht is deze situatie gewoon zonde. Ook Radja zelf was zwaar teleurgesteld. Maar we blijven er bij dat we juist hebben gehandeld", besluit Van Bommel.