Keuzes Mazzu bij Anderlecht vallen niet in de smaak: Dat is heel raar

Keuzes Mazzu bij Anderlecht vallen niet in de smaak: "Dat is heel raar"

18-10-2022 16:17
36

Ook tegen Club Brugge is RSC Anderlecht er afgelopen weekend niet in geslaagd om punten te pakken. De Brusselaars gingen met 0-1 onderuit en blijven sukkelen. Franky Van der Elst is achteraf niet mals voor Felice Mazzu.

De analist heeft zo zijn bedenkingen bij Anderlecht en de keuzes van coach Mazzu. "Ik vond het vreemd om te horen dat er in de media werd gesproken van een referentiematch. Ja, Anderlecht toonde veel wil en het had zeker wel wat kansen. Maar voetballend was ik toch niet heel erg onder de indruk", gaf hij aan bij Extra Time.

Onder andere de keuze van Mazzu om de piepjonge Lucas Stassin een basisplek te gunnen snapte Van der Elst niet. Voor Stassin werd het namelijk al snel duidelijk dat hij nog niet helemaal klaar was voor het grote werk. Zeker niet in een topper. "Ik vind dit raar", geeft Van der Elst aan.

"In zo een topper die jongen dan voor de eerste keer brengen. Dat was bij Arnstad ook onder Kompany", klinkt het nog. Of Stassin de komende weken nog kansen zal krijgen, moet de toekomst uitwijzen. Donderdag neemt Anderlecht het in een haalbare kaart alvast op tegen Zulte Waregem.