VP 11: Nieuwe revelatie bij Standard, Onuachu is helemaal terug

VP 11: Nieuwe revelatie bij Standard, Onuachu is helemaal terug

18-10-2022 10:00 Laatste update: 12:00
5

Speeldag 12 schonk ons een nieuwe leider in de Jupiler Pro League. KRC Genk pakte de kop en stoot Antwerp van de troon. Toch lieten ook andere clubs afgelopen weekend mooie dingen zien. 

Mignolet slot op de deur
Ook Maarten Vandevoordt was schitterend bij KRC Genk, maar Simon Mignolet had meer en moeilijker werk tegen Anderlecht. De Gouden Schoen kan hem op deze manier moeilijk ontsnappen.

Kilometervreter bij KAA Gent
Zulte Waregem is defensief niet altijd even stabiel, maar Moudou Tambedou zette een hoopgevende prestatie neer tegen KV Kortrijk. Hij beloonde zichzelf met een doelpunt. Bij Standard was Merveille Bope Bokadi een rots in de branding. Hij gunde Antwerp geen centimeter ruimte.

Bij KAA Gent is Matisse Samoise een publiekslieveling, en hij bewees tegen KV Mechelen waarom. Hij pikte een goal mee, maar maakte vooral heel wat kilometers in die wedstrijd. Ook op de linkerkant kiezen we voor een speler van KAA Gent: Nurio Fortuna.

Wat een basisdebuut
Bij STVV is Frank Boya een beest op het middenveld. Hij duikt overal op en scoorde deze keer ook nog tegen Sporting Charleroi. Casper Nielsen velde Anderlecht met een uitstekende infiltratie, al was dat doelpunt ook de verdienste van een klaar kijkende Hans Vanaken.

Voor Standard was de amper zeventienjarige Cihan Canak de uitblinker. Zijn doelpunt was er eentje om in te kaderen.

Onuachu is terug
Met vier goals in drie wedstrijden is Paul Onuachu helemaal terug bij KRC Genk. Tegen OH Leuven maakte hij de beslissende goal na een mooie combinatie. Dante Vanzeir is dan weer een ex-Genkie: hij verzamelde twee goals en een assist tegen KV Oostende.

Deze ploeg is natuurlijk niet compleet zonder de hattrickheld van Cercle BruggeKevin Denkey is ontketend en trapte Eupen in een diepe crisis.