Vanaken na winst tegen Anderlecht: Gelijkspel was misschien eerlijker geweest

Vanaken na winst tegen Anderlecht: "Gelijkspel was misschien eerlijker geweest"

17-10-2022 07:30 Laatste update: 07:39
68

Hans Vanaken won zondag met Club Brugge de kraker tegen RSC Anderlecht (0-1). Met de driepunter op zak verscheen de Rode Duivel voor de microfoon van Sporza voor een terugblik op de wedstrijd.

"Ik denk dat deze match uiteindelijk nog beide kanten op kon", vertelde Vanaken na de zuinige Brugse zege. "Wij hadden iets meer de bal, iets meer overwicht. Alleen onze keuze op het laatste moment, de laatste bal was net niet goed genoeg." Op de vraag of een gelijkspel een eerlijker resultaat was geweest antwoorde Vanaken: "Het was een match zonder al te veel grote kansen. Wij maken die van ons wel af en zij niet. Misschien had een gelijkspel iets eerlijker geweest", zei Vanaken.

Drie punten na een Europese topavond, het was al even geleden voor Blauw-Zwart. Na een 3-0-nederlaag tegen Standard en een 0-2-nederlaag tegen KVC Westerlo na een Champions League-overwinning, wist Club Brugge nog eens te winnen na doordeweeks voetbal. "Wij konden ons ook geen misstap meer veroorloven. Wij zijn een topclub en moeten dus twee keer per week goed kunnen zijn”, aldus de 30-jarige middenvelder.