Standard legt druk bij Antwerp: Een reden waarom ze tien uit elf gewonnen hebben

Standard legt druk bij Antwerp: "Een reden waarom ze tien uit elf gewonnen hebben"

14-10-2022 17:29
6

Standard Luik tankte de voorbije weken vertrouwen met een twaalf op vijftien, maar loopt zondag een fikse tegenstander tegen het lijf. Met Royal Antwerp FC komt de trotse leider over de vloer. Ronny Deila kijkt uit naar dat duel, met het nodige respect voor de bezoekers.

"Er is een reden waarom Antwerp tien van haar elf wedstrijden gewonnen heeft", opende de Noorse trainer zijn perspraatje in aanloop. Op individueel vlak ziet Deila een sterke tegenstander. "Ze hebben kwaliteitsvolle spelers op alle posities en ze gebruiken een spelsysteem dat iedereen voor problemen kan stellen. Elke fout zal afgestraft worden", vreest hij.

Kwalitatief heeft Antwerp misschien wel een streepje voor, maar daar hoopt Deila op karakter weerwerk tegen te bieden. "Als we dezelfde mentaliteit op de mat brengen als tegen Club Brugge, hebben we een kans om te winnen", verwijst de coach naar de straffe 3-0-overwinning tegen de landskampioen. Volgens Deila moet Standard in staat zijn om van iedereen in de Jupiler Pro League te winnen.

In die 3-0 tegen Blauw-Zwart stal Philip Zinckernagel de show. De nieuwe chouchou van Sclessin liep vorig weekend echter tegen een dubbele gele kaart aan op het veld van Sporting Charleroi, waardoor hij tegen Antwerp geschorst is. "We hebben spelers die zijn rol kunnen invullen", sust Deila. "Elke afwezigheid is de mogelijkheid voor een ander om zich te tonen."