Club Brugge neemt voorsprong: “Op termijn is een Bayern-scenario goed mogelijk

Club Brugge neemt voorsprong: “Op termijn is een Bayern-scenario goed mogelijk"

14-10-2022 14:30
36

De straffe prestaties van Club Brugge in de Champions League zetten het Belgische voetbal positief in de binnen- en buitenlandse kijker. Maar is het succes van Blauw-Zwart ook effectief een positief verhaal voor de andere Belgische clubs? Peter Vandenbempt sprak er zich over uit bij Sporza.  

"Woensdagavond verdiende Club Brugge nog eens 10 miljoen extra”, wist Vandenbempt.  “Je moet eens rondvragen bij de concurrentie hoeveel die moeten doen om dat bedrag bij elkaar te krijgen." De analist wees erop dat we niet enkel naar het financiële plaatje moeten kijken. “Club heeft ook structureel een stevige organisatie neergezet.” Vandenbempt stelde dat de middelen van Club Brugge elke dag toenemen. “De concurrentie moet daarom op zijn hoede zijn voor de steeds hogere vlucht die blauw-zwart neemt."

Volgens Vandenbempt is de landskampioen in een opwaartse spiraal terechtgekomen. “Als iemand nu een speler komt halen, is dat een jongen die furore maakte in de Champions League. Club kan zo veel hogere prijzen vragen dan RSC Anderlecht en KRC Genk.” Vandenbempt gaf aan dat hij als concurrentie in België zijn zou hart vasthouden. “Zeker als het nieuwe stadion er straks ook nog eens staat.”

De analist concludeerde dat de voorsprong die Club Brugge uitbouwt in een stroomversnelling is geraakt. “En ze lijkt niet meteen te stoppen. Op termijn is een Bayern-scenario dus goed mogelijk."