Janssen wisselt van favoriete been: 'Heel erg gek, volleys wél met rechts'

Janssen wisselt van favoriete been: 'Heel erg gek, volleys wél met rechts'

14-10-2022 10:46
5

Vincent Janssen is van favoriete been veranderd. Hoewel de Nederlander van Royal Antwerp FC in de jeugd zijn rechterbeen gebruikte voor het nemen van penalty's, gebruikt hij daar nu zijn linkerbeen voor. Die verandering noemt hij gek.

"Toentertijd was ik echt rechts. Dat was mijn betere been. In de jeugd nam ik alle penalty's met rechts, maar ook vrije trappen", herinnert hij. "Het is heel gek maar op de één of andere manier kwam ik erachter dat mijn linker mijn favoriete been was. Nu neem ik daar ook penalty's mee." Voor een volley geldt dat dan weer niet. "Die neem ik dan wel weer met rechts. Lange ballen trouwens ook. Het is gek", zegt hij tegen Eleven Sports

Janssen werd voor de afgelopen interlandperiode opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Dat kwam een beetje onverwachts, zegt de spits. "Maar dan zet je gewoon die knop om. Uiteindelijk spreek je elkaar dan via de telefoon en dan legt hij uit waarom hij je heeft opgeroepen. Hij legde uit wat voor type spits hij zoekt en wilde mij die kans geven", besluit hij.