Aan wie anders dan Mignolet ga je de Gouden Schoen geven?

"Aan wie anders dan Mignolet ga je de Gouden Schoen geven?"

14-10-2022 11:16 Laatste update: 11:44
61

Gaat de Gouden Schoen voor het eerst sinds 1989 naar een doelman? Die kans bestaat, want Simon Mignolet (Club Brugge) wordt een belangrijke kandidaat. Voor Jean-Marie Pfaff is het zelfs een uitgemaakte zaak. 

"Aan wie anders dan Mignolet ga je de Gouden Schoen geven?", vraagt Pfaff zich luidop af bij Het Laatste Nieuws. "Hij stáát er, in de competitie en de Champions League. Club Brugge kan op hem rekenen en omgekeerd ook."

Pfaff vindt de komst van Mignolet een gouden zet van voorzitter Bart Verhaeghe. "Hij moest er wel zeven miljoen voor betalen en ook op zijn loon kwam commentaar, maar voor kwaliteit betaal je nu eenmaal en Verhaeghe had het geld dus waarom niet? Nu heeft hij een keeper van uitzonderlijke klasse. Een vaderlijk figuur ook voor andere spelers, een man met uitstraling en ervaring. En hij kan nog zeker drie-vier jaar mee", besluit Pfaff.

De laatste doelman die de Gouden Schoen won was Michel Preud'homme. Ook Jean Nicolay (Standard), Fernard Boone (Club Brugge); Christian Piot (Standard) en Pfaff zelf (SK Beveren) konden als doelman die prijs winnen.