KV Oostende vergeeft lijnrechter: Hij heeft zich verontschuldigd

KV Oostende vergeeft lijnrechter: "Hij heeft zich verontschuldigd"

12-10-2022 18:45
4

De plooien na het duel tussen KRC Genk en KV Oostende lijken gladgestreken. Er was na die partij wat tumult omwille van uitspraken van grensrechter Tiesters. Inmiddels zaten alle partijen met elkaar rond de tafel.

Tijdens die wedstrijd zou lijnrechter Tiesters naar verluidt 'Hou uw bakkes' hebben geroepen richting Brecht Capon. De verdediger uitte flink wat kritiek op de lijnrechter in kwestie en ook het Refereeing Department kon er niet om lachen. Inmiddels zijn de plooien weer gladgestreken.

Zo onthult KV Oostende op de officiële website dat Thorsten Theys, de operationeel directeur bij KV Oostende, een onderhoud had gevraagd met het Refereeing Department. 'Afgelopen vrijdag werd dan een gesprek georganiseerd met Lorin Parys (CEO Pro League), Mathias Lecluse (Legal Manager Pro League), Stephanie Forde (Operations Director van het Refereeing Department) en Theys', schrijft de club.

Het gesprek bleek bijzonder onderhoudend geweest te zijn. "Ik heb begrip geuit voor het feit dat potjes kunnen overkoken en dan soms de foute dingen worden gezegd", aldus Theys. "Anderzijds heb ik uiteraard ook de vinger gelegd op de houding een scheidsrechter onwaardig. Wij hebben de verontschuldigingen mogen ontvangen van de lijnrechter in kwestie, de heer Tiesters, en voor ons is de zaak daarmee dan ook gesloten", klinkt het.