Hoefkens voor duel met Atletico: “Ik kijk niet naar het klassement”

Hoefkens voor duel met Atletico: “Ik kijk niet naar het klassement”

11-10-2022 18:08
5

Club Brugge krijgt morgen opnieuw Atlético Madrid voorgeschoteld. Ditmaal in het Wanda Metropolitana. Tajon Buchanan en Carl Hoefkens spreken de pers toe daags voor de wedstrijd. 

Club Brugge kent een exceptionele heenronde in de Champions League groepsfase. geen eufemisme als je weet dat Brugge een negen op negen haalt, geen enkel doelpunt heeft moeten slikken en in totaal al zeven doelpunten heeft gemaakt. Toch wordt het woensdag ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd. Weinig ploegen halen punten weg uit het stadion van Atlético Madrid. 

De ploeg van Hoefkens heeft er toch vertrouwen in dat ze een prestatie op de mat kunnen toveren. Gelijk hebben ze, want vorige wedstrijden bewees Brugge dat het zijn mannetje kan staan in de competitie. Maar toch… “Puntenverlies in Atlético is toch geen ramp. Heerst dit gevoel ook ergens in de groep”, vroeg de pers aan Hoefkens. “Dit gevoel sluipt er helemaal niet in”, gaf Hoefkens repliek. “Maar ik denk wel dat we ook realistisch mogen zijn. Atlético gaat alles uit de kan proberen halen. Maar er is een enorme honger in de ploeg om toch weer een resultaat te halen.” 

De ploeg van Hoefkens staat er alleszins erg dicht bij. Overwinteren in Europa, beter nog overwinteren in de Champions League. Het ligt binnen handbereik. Toch heerst er misschien bij de fans toch enige onrust. Vorige edities heeft Club Brugge nog al eens dicht bij een volgende ronde in de Champions League gestaan. Hoefkens is alvast duidelijk. “Ik kijk niet naar het verleden”, klinkt het in de persconferentie. “We willen elke wedstrijd winnen en dominant voetballen. Ook hier. Dat wordt een enorme uitdaging, tegen een enorm gemotiveerd Atlético. Maar ik weiger te tellen en kijk niet naar het klassement.”