Boskamp ziet enorme talenten bij Jong Genk: 'Zien we nog bij het A-elftal'

Boskamp ziet enorme talenten bij Jong Genk: 'Zien we nog bij het A-elftal'

09-10-2022 18:15
4

Bij KRC Genk hoopt men steeds vaker een beroep te kunnen doen op de eigen jeugd en krijgen heel wat jonkies dan ook kansen. Daarnaast speelt de U23 ook in de Challenger Pro League. Johan Boskamp is alvast lovend over de Limburgse jeugd.

In de Youth League wist de U19 al te imponeren door door te stoten na een knappe remonte tegen Slavia Praag. In eigen huis verloor het nog met 1-2, maar in Tsjechië wist het na een 2-4 zege door te stoten. "Leuk toch. Dat daar veel talent in de jeugd zit, is me al langer duidelijk", zegt Boskamp bij Het Belang van Limburg.

Volgens Boskamp mag Genk ook hopen op enkele andere jonkies die in de toekomst doorbreken bij het A-elftal. "Ik heb Jong Genk onlangs nog aan het werk gezien tegen RWDM in tweede klasse. Vooral die keeper Leysen en de centrale verdediger Didden zijn me toen opgevallen. Het zou me niet verbazen als we die twee dit seizoen ook aan het werk gaan zien bij de A-ploeg", geeft hij aan.

Dit seizoen kon men bij Genk met Bilal El Khannouss en Andres Nemeth alvast twee jonkies zien doorbreken. Daarnaast is er ook nog Luca Oyen, maar die is door een blessure nog enkele maanden out.