UPDATE: Opgepast, België, Ronaldinho komt eraan ... met glas champagne in de hand!

UPDATE: Opgepast, België, Ronaldinho komt eraan ... met glas champagne in de hand!

16-09-2022 17:43 Laatste update: 19-09-2022 22:01
8

Begin september geraakte het nieuws bekend dat niemand minder dan Ronaldinho binnenkort een galawedstrijd komt betwisten op Belgische bodem. Dankzij sponsor Circus, dat ook een overeenkomst heeft met de Braziliaanse superster, wordt een duel vol oude vedetten van KAA Gent en Standard Luik wel érg aantrekkelijk gekruid. De Buffalo's hebben hun supporters alvast warm gemaakt door hun selectie te delen.

Enige nostalgie is zeker op haar plaats, want tussen de 30-koppige namen prijken enkele oude en minder oude glorieën uit lang vervlogen tijden. Zo zakken gewezen uitblinkers als Nana Asare, Khalilou Fadiga en Mido Hossam nog eens af naar Gent. Zij worden aangevuld met een rist lokale helden. Davy De Beule of Frédéric Dupré naast Ronaldinho, het wordt ongetwijfeld even wennen ...

Het gesponsord duel tussen Gent en Standard vindt plaats op woensdag 21 september. In de 'Circus Cup', zoals de officiële naam luidt, zal Ronaldinho twintig minuten meespelen met beide elftallen. In de eerste helft trekt hij het shirtje van Gent aan, na de pauze verruilt hij blauw voor rood. Op een selectie van Standard is het voorlopig nog wachten.

Update 19/9: Het galaduel tussen Gent en Standard staat woensdagavond geprogrammeerd, maar Ronaldinho nam maandag al het vliegtuig richting ons land. De Braziliaanse wereldster zal zo ruimschoots op tijd zijn om de beentjes in te smeren. Een glaasje champagne op zijn vlucht, dat kon er nog net af voor!