Refaelov zet Mazzu bij Anderlecht uit de wind: “Het ligt niet aan de tactiek”

Refaelov zet Mazzu bij Anderlecht uit de wind: “Het ligt niet aan de tactiek”

11-09-2022 16:10
106

Mogen we spreken van een crisis bij RSC Anderlecht? Stilaan is het antwoord 'ja'. Zondag verloor paars-wit met 2-1 van KVC Westerlo. Heel wat Anderlecht-fans richten hun pijlen op Felice Mazzu, maar volgens Lior Refaelov is de trainer niet de grote schuldige.

Anderlecht kreeg voor de rust weinig klaar in het 't Kuipje. Na een vroege voorsprong van Westerlo schoot Anderlecht in de eerste periode slechts één keer tussen de palen. Na de rust was er na de 1-1 van Sebastiano Esposito even een beter moment van Anderlecht, maar uiteindelijk verloren de bezoekers toch. "We hebben te weinig kwaliteit en toonden te weinig intesiviteit", aldus Refaelov voor de camera van Eleven Sports.

Door een één op twaalf komt Mazzu onder druk te staan, maar de middenvelder wil de schuld niet leggen bij de trainer. "Het ligt niet aan de tactiek. Het ligt ook niet aan de voorbereiding op een match. De spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Allemaal. Ons niveau moet omhoog", vertelde Refaelov.

Na acht matchen staat Anderlecht slechts op een negende plaats in de Jupiler Pro League. "Het kan niet dat we na acht matchen slechts tien punten hebben. Meteen na een match is het moeilijk om te analyseren wat er niet goed was vandaag", besloot Refaelov.