Teleurstellend RSC Anderlecht verliest op het veld van promovendus Westerlo

Teleurstellend RSC Anderlecht verliest op het veld van promovendus Westerlo

11-09-2022 15:22 Laatste update: 15:26
180

RSC Anderlecht verloor zondag met 2-1 op het veld van KVC Westerlo. Paars-wit pakt zo 1 op 12 en blijft achter in de middenmoot van het klassement.

Westerlo kon niet beter starten. Vetokele maakte er onmiddellijk 1-0 van op aangeven van De Cuyper. Anderlecht was nergens en moest rekenen op Van Crombrugge om in de wedstrijd te blijven. Vooral nieuwkomer Chadli toonde zich bedrijvig.

RSCA had veel moeite met het creëren van kansen. Westerlo zweefde op enthousiasme verder. Verder dan een ongevaarlijk schot van Diawara kwam paars-wit in de eerste helft niet. Het mocht zelfs nog blij zijn dat het maar 1-0 stond.

Tweede helft
Ook in de tweede helft startte RSCA aarzelend. Hoedt liet zich aftroeven waardoor Dierckx richting doel kon. Van Crombrugge hield zijn ploeg nogmaals recht. Met de ingevallen Duranville en Refaelov zag paars-wit er wel al wat beter uit. Het ging meer richting doel en toonde meer diepgang.

Toch bleven de grote kansen voor Westerlo. Mineiro mikte op de lat, en dan valt het deksel meestal op de neus. Uit het niets maakte Esposito de gelijkmaker. Toch drukte RSCA nadien niet door. Westerlo kwam terug volledig in de wedstrijd met kansen van Vaesen en Akbunar.

Toch bleef het niet gelijk. Op een counter kon Westerlo verschroeiend uithalen. Akbunar werd alleen voor Van Crombrugge gebracht en zette de 2-1 op het scorebord. RSCA kon geen deftig slotoffensief meer op de mat leggen. Het blijft achter met 10 op 24 en blijft op de negende plaats.