Club Brugge doet wat het moet doen, zege op het moeras van Seraing

Club Brugge doet wat het moet doen, zege op het moeras van Seraing

10-09-2022 20:05 Laatste update: 20:16
53

In de Jupiler Pro League heeft Club Brugge er sinds zaterdag drie punten bij. Op een zwaar veld won Blauw-Zwart met 0-2 van Seraing. Cyle Larin en Hans Vanaken scoorden.

Na de 1-0 zege tegen Bayer Leverkusen in de Champions League moest Club Brugge zich opmaken voor een duel in Luik. Hoefkens gooide zijn ploeg serieus om. Onder meer Meijer en Onyedika verdwenen naar de bank. Ook Sylla – de uitblinker tegen de Duitsers – kreeg rust. Voorin koos de trainer van Club Brugge voor Larin en Yaremchuk. Ook Nusa mocht zich bewijzen.

Het Stade du Pairay was zaterdag beter geschikt voor een potje waterpolo dan voor een voetbalmatch. De zompige grasmat was nefast voor de feestvreugde en goed voetbal. Veel kansen kregen we voor de pauze in Seraing dan ook niet zien. Een val van de scheidsrechter De Cremer was een van de weinige hoogtepunten voor de pauze.

Nummer honderd voor Vanaken
Wie op beterschap gehoopt had na de rust, kwam bedrogen uit. Club Brugge vond nu wel de weg naar het net. Larin brak de ban voor Blauw-Zwart. Vanaken besliste daarna de partij met zijn honderdste goal in de Jupiler Pro League. De middenvelder van Club Brugge moest in het slot wel nog een serieuze tik verwerken. Aan de stand veranderde er niets waardoor Club Brugge Antwerp weer wat meer onder druk zet. Seraing blijft onderin bengelen.