KAA Gent maakt pijnlijke flater met shirts: Kan niet op dit niveau

KAA Gent maakt pijnlijke flater met shirts: "Kan niet op dit niveau"

09-09-2022 13:00
8

KAA Gent opende haar Conference League-campagne donderdag met een zoutloze 0-0 tegen Molde FK. Opvallend genoeg speelde doelman Paul Nardi in een trainingsshirt. Zijn fluogroene outfit leek namelijk te hard op die van de veldspelers.

"Dit is een fout van ons als ploeg", aldus coach Hein Vanhaezebrouck bij Sporza. "Al werd 's ochtends alles getoond aan de UEFA. Maar ik wil daaraan toevoegen dat wij, vind ik, daar ook in de fout gaan door dit voor te stellen. Hoe kunnen wij nu, als we in fluogeel spelen, voorstellen om onze keeper in fluogeel te zetten. Ik snap niet hoe het kan dat wij zoiets als ploeg niet zien."

De officials hadden het duidelijk wél gezien. "Toen we op het veld kwamen, begon het spel. En natuurlijk hadden we geen andere keeperstrui mee, dat is ook niet slim van ons. Hij moest een opwarmingstruitje aantrekken. Dit kan niet op dit niveau, maar het kan ook niet van AA Gent. Sorry, ik ben ook streng voor onszelf. Dit zijn zaken die je als club moet voorkomen. Wij moeten beseffen dat onze keeper in het zwart of in het rood moet spelen, als wij fluogeel dragen."

Volgende week speelt KAA Gent haar tweede poulematch thuis tegen Shamrock Rovers. Zondag wacht eerst nog Zulte Waregem.