KAA Gent gaat helemaal kopje onder na rode kaart voor Okumu

KAA Gent gaat helemaal kopje onder na rode kaart voor Okumu

04-09-2022 20:16 Laatste update: 20:25
18

KAA Gent heeft een zure nederlaag geleden op Mambourg. Het verloor met 2-1 en zag Joseph Okumu van het veld gestuurd worden. 

In de eerste helft zagen we veel strijd, maar bitter weinig kansen. Gelukkig voor KAA Gent was de eerste kans raak. Hong kon doelman Patron verslaan met een rake kopbal. Even later kreeg KAA Gent dé kans op 0-2, maar Samoise raakte de deklat.

Sporting Charleroi liet voor het halfuur weinig zien, maar Morioka kon de tegen de gang van het spel in toch de 1-1 maken. Hij kopte een ideale voorzet van Nkuba binnen. KAA Gent was aangeslagen en verloor ook nog Okumu met een rode kaart. Hij greep de provocerende Mbenza naar de keel en mocht meteen gaan douchen.

Zorgane met de verlossing
Na de pauze had Charleroi veel balbezit tegen tien Buffalo's, maar open kansen kwamen er niet. Ilaimaharitra zag zijn schot naast het doel van Roef belanden. Het was lange tijd het enige gevaar dat Charleroi kon creëren.

Op een kwartier voor het einde kwam er dan toch één momentje, en dat was voldoende. Zorgane kreeg een aflegger van Tchatchoua eerder toevallig voor de voet en twijfelde niet. 2-1 dus, meteen ook de eindstand van deze partij.

Door deze zege gaat Charleroi voorbij tegenstander KAA Gent in de stand. Het heeft nu 12 op 21. KAA Gent stelt voorlopig wat teleur met een 11 op 21.