Hyperefficiënt Antwerp kent geen problemen en wint voor zevende keer op rij

04-09-2022 17:47
21

Ook tegen KVC Westerlo is het goed afgelopen voor Royal Antwerp FC. Een hyperefficiënt Antwerp had aan twee drie doelpunten genoeg om de drie punten te pakken: 3-0.

Royal Antwerp FC kon met veel vertrouwen beginnen aan de partij tegen Westerlo en hoopte de reeks van overwinningen nog wat te kunnen uitbreiden. Daarvoor rekende Mark van Bommel op de Nederlandse conclave en kreeg ook nieuwkomer Calvin Stengs meteen minuten. Radja Nainggolan bleef dan weer op de bank.

Een echt verschil zagen we niet tussen beide ploegen. Westerlo bleef de evenknie van Antwerp en voetbalde goed mee. Het voetbal bleef echter slordig en zowel Sinan Bolat als Jean Butez werden nooit echt aan het werk gezet.

Na een half uur voetballen moest Bolat dan toch in actie schieten. Een strafschopfout van De Cuyper werd bestraft, Antwerp met een unieke mogelijkheid om tot voorsprong te komen. Vincent Janssen plaatste zich achter de bal en bracht The Great Old ook op voorsprong. 1-0 en daar bleef het ook bij tot de rust.

In de tweed helft kwam Westerlo met de juiste intenties uit de kleedkamer, maar kwam het opnieuw een hyperefficiënt Antwerp tegen. De eerste kans in de tweede helft voor Antwerp was meteen raak: Miyoshi maakte er 2-0 van.

Daarop probeerde Westerlo nog wel tegen te prikken, al gaf de defensie met een uitstekende Pacho en Alderweireld geen krimp. De Kemphanen kwamen niet meer tot scoren. De Antwerpenaren wel. In de laatste tien minuten kwam de bal met een gelukje tot bij Anthony Valencia, die de 3-0 eindstand op het scorebord wist te zetten.