'RSC Anderlecht heeft contract van 2 jaar klaarliggen voor Vertonghen'

'RSC Anderlecht heeft contract van 2 jaar klaarliggen voor Vertonghen'

01-09-2022 14:00 Laatste update: 14:08
56

De eerste beelden van Jan Vertonghen op Belgische bodem doen de ronde en daarmee lijkt de transfer van de Belgische recordinternational naar RSC Anderlecht heel dicht bij te komen. Volgens Het Nieuwsblad heeft Paars-Wit een contract voor twee jaar klaarliggen voor Vertonghen.

Nadat Toby Alderweireld en Dedryck Boyata neerstreken bij respectievelijk Antwerp en Club Brugge, lijkt Anderlecht met Jan Vertonghen nu ook een Rode Duivel aan haar verdediging te zullen toevoegen. Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht de deal donderdag nog afronden. "We gaan kijken of we het rond krijgen, maar het was puur het geval van de juiste moment en de juiste plaats", liet Vertonghen optekenen op de luchthaven.

Hoeveel Vertonghen in Brussel zal verdienen, is nog niet duidelijk, maar volgens Het Laatste Nieuws zal de Rode Duivel het met minder moeten stellen dan zijn inkomen bij Benfica. Bij Anderlecht zou de 139-voudige Rode Duivel een contract van twee jaar kunnen tekenen. De komst van Vertonghen zou voor heel wat extra ervaring in het Lotto Park zorgen. Ook zou Felice Mazzu meer kans op roteren hebben met het oog op Europees voetbal. De belangrijkste opties achterin bij Anderlecht zijn momenteel Wesley Hoedt, Hannes Delcroix en Zeno Debast.

RSC Anderlecht en Benfica bereikten al een akkoord over de transfer van Vertonghen. Het is nog niet duidelijk of paars-wit een (hoge) transfersom moet betalen voor de centrale verdediger. Bij Benfica leek Vertonghen immers niet in de plannen van Roger Schmidt te passen en heeft hij een loon van circa vier miljoen per jaar.