OFFICIEEL: Schreuder heeft absolute jackpot te pakken: 100 miljoen voor Antony

OFFICIEEL: Schreuder heeft absolute jackpot te pakken: 100 miljoen voor Antony

30-08-2022 14:19
8

Antony is, na een lange onderhandelingsfase tussen Ajax en Manchester United, officieel speler van The Red Devils. De Braziliaan heeft een meerjarig contract getekend op Old Trafford. Hij bezorgt Ajax en Schreuder een absolute recorddeal.

Antony wordt in Engeland herenigd met Erik ten Hag en is de vijfde zomerversterking voor de Nederlandse manager. In een eerder stadium kwamen Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Lisandro Martínez en Casemiro al naar United. De Braziliaanse vleugelflitser moet de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Jadon Sancho en Marcus Rashford.

Antony bezorgt Ajax en Nederland een recordtransfer. De Amsterdammers ontvangen 95 miljoen euro voor de 22-jarige Braziliaan. Dat bedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen tot honderd miljoen. Ajax nam Antony twee jaar geleden voor 15,75 miljoen euro over van São Paulo, dat daarbij een doorverkooppercentage bedong van twintig procent van de winst. Daarnaast heeft de Braziliaanse club recht op 2,7 procent vanwege de opleidingsvergoeding.

In totaal speelde Antony 82 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 24 keer scoorde en 22 assists gaf. De rechtsbuiten gold als publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena, maar hij had zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester United. Hij liet de voorbije Eredivisie-duels van de landskampioen daarom aan zich voorbij gaan. Met Lucas Ocampos lijkt zijn opvolger al onderweg.