Enkel Club Brugge is tegen: Pro League-clubs willen meer wisselspelers op de bank

Enkel Club Brugge is tegen: Pro League-clubs willen meer wisselspelers op de bank

30-08-2022 13:38 Laatste update: 13:41
37

De Jupiler Pro League-clubs willen meer wisselspelers op de bank kunnen zetten. Dat blijkt uit onderzoek van Het Laatste Nieuws bij de Belgische clubs. Enkel Club Brugge blijkt tegen.

In de Pro League mogen clubs maximaal zeven wisselspelers op de bank zetten. In vergelijking is dat peanuts. In Engeland zijn dat er negen, Spanje en Nederland twaalf, en Italië zelfs vijftien. Dat zorgt vanzelfsprekend voor meer flexibiliteit en speelkansen. 

Het Laatste Nieuws contacteerde vijftien clubs uit de eerste klasse. Enkel Club Brugge was tegen. ‘Het argument dat jongeren meer kansen zouden krijgen, gaat volgens Club niet op. Meer bankzitters betekent niet per se dat jeugdspelers vaker zullen invallen, klinkt het.’

Bij de rest van de clubs is de roep naar meer wisselspelers groot. Mark Van Bommel (FC Antwerp) liet door de regel afgelopen weekend bijvoorbeeld Birger Verstraete en Viktor Fischer uit de selectie. Ook Danny Buijs, de trainer van KV Mechelen, stelde het probleem onlangs aan de kaak. “Ik mag nu vijf spelers minder selecteren dan in Nederland. Daardoor moet ik wekelijks spelers, vooral jongeren, teleurstellen", jammerde hij onlangs.