Tegen PSG, Milan of Ajax? Ontdek de potentiële tegenstanders van Club Brugge

Tegen PSG, Milan of Ajax? Ontdek de potentiële tegenstanders van Club Brugge

24-08-2022 23:14
11

Woensdag wisten Dinamo Zagreb, Rangers en FC Kopenhagen zich nog de plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Zo kennen we de 32 deelnemers aan het Kampioenenbal van dit seizoen. Donderdag volgt de loting en kent Club Brugge zijn tegenstanders.

Het hoofdtoernooi biedt zoals altijd plaats aan 32 clubs. Daarvan kregen er 26, waaronder Club Brugge, een rechtstreeks ticket. De overige zes baanden zich met succes een weg door de voorrondes. De deelnemers worden verdeeld over acht groepen van vier clubs en zitten in vier verschillende potten. Ploegen die in dezelfde pot zitten, kunnen elkaar niet loten.

Potindeling Champions League 2022/2023
Pot 1
Real Madrid
Eintracht Frankfurt
Manchester City
AC Milan
Bayern München
Paris Saint-Germain
FC Porto
Ajax

Pot 2
Liverpool
Chelsea
FC Barcelona
Juventus
Atlético Madrid
Sevilla
RB Leipzig
Tottenham Hotspur

Pot 3
Borussia Dortmund
RB Salzburg
Sjachtar Donetsk
Inter
Napoli
Benfica
Sporting CP
Bayer Leverkusen

Pot 4
Rangers
Dinamo Zagreb
Olympique Marseille
Kopenhagen
CLUB BRUGGE
Celtic
Viktoria Plzen
Maccabi Haifa

Loting LIVE
De loting van de groepsfase van de Champions League begint donderdag om 18 uur. De loting is LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be. Club Brugge zal als enige ons land vertegenwoordigen. In de voorrondes geraakte Union niet voorbij Rangers. De Schotten rekende woensdag ook af met PSV. 

De groepsfase van de Champions League gaat op 6 september van start. De wedstrijden zullen traditiegetrouw op dinsdag en woensdag worden gespeeld en zitten dichter op elkaar, omdat op 21 november het WK in Qatar van start gaat. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de knock-outfase.