Hoefkens over situatie Vanaken: “Naar de toekomst toe is niemand onmisbaar”

Hoefkens over situatie Vanaken: “Naar de toekomst toe is niemand onmisbaar”

22-08-2022 14:46
12

Hans Vanaken lijkt op weg naar West Ham United. De middenvelder stond afgelopen speeldag nog wel gewoon in de basis bij Club Brugge. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Carl Hoefkens zich uit over de situatie.

Vandaag zouden er nieuwe gesprekken plaatsvinden tussen de clubs. ''Als trainer zit ik een beetje tussen Club en Hans. Ik begrijp Club dat zegt dat hij niet weg mag, maar ik begrijp ook Hans. Ik wil ook dat het snel gaat, maar je kent de voetbalwereld. Als het niet snel gaat, kan iedereen op zijn hoofd staan, maar dan is het zo.”

Ondertussen blijft Vanaken meetrainen bij Club Brugge. “Maar maandag zal ik met Hans trainen en de dag nadien ook. Voor mij is het zeer belangrijk dat hij blijft, maar we moeten ook rekening houden met wat voor Hans belangrijk is en wat hij er zelf van vindt. We zien wel wat het deze week wordt en hoe het afloopt.”

Hoefkens wil het woord onmisbaar niet in de mond nemen. “Of hij onmisbaar is? Ik vind dat een groot woord. Naar de toekomst toe is niemand onmisbaar, want Hans zal ooit vertrekken. Misschien blijft hij tot zijn veertigste. In ieder geval is hij zeer belangrijk voor ons voetbal. De fans willen net als heel Club dat hij blijft. Hij is ons gezicht."