UPDATE: 'Blessure Trebel ernstiger dan verwacht, maanden aan de kant'

UPDATE: 'Blessure Trebel ernstiger dan verwacht, maanden aan de kant'

19-08-2022 13:00 Laatste update: 20-08-2022 13:11
47

In de laatste voorronde van de UEFA Conference League deed RSC Anderlecht donderdag een goede zaak door met 0-1 te winnen van BSC Young Boys. Toch zijn er ook zorgen in het Brusselse kamp. Adrien Trebel verliet immers geblesseerd het veld.

Trebel begon in Zwitserland in de basis en was bezig aan een degelijke partij toen zijn tegenstander hem hard te grazen nam in de 35e minuut. Nadat Trebel uitpakte met een Zidane-beweging kreeg hij een harde sliding te verwerken.

De medische staf van Anderlecht kwam op het veld en hielp de Fransman zo goed als het kon. De schouder van Trebel zag er evenwel niet goed uit. De middenvelder maakte de eerste helft nog af, maar bleef daarna achter in de kleedkamers.

Toen de spelers van Anderlecht na de match de fans kwamen groeten, deed Trebel mee. Eén arm zat wel niet meer in zijn truitje. Nu is het wachten op verder onderzoek. Met een beetje pech kan Trebel enkele weken tot maanden aan de kant staan. Net nu hij in zijn laatste contractjaar terug een kans kreeg bij Anderlecht onder Felice Mazzu.

Update: Voorlopig is het nog koffiedik kijken hoe ernstig de blessure van Trebel is. Volgens Guillaume Raedts van SudInfo weet de Fransman pas maandag het eindverdict. Dit weekend heeft Anderlecht vrij om zich volledig te kunnen richten op de return tegen de Young Boys. 

UpdateLa Dernière Heure zegt al informatie ontvangen hebben over de eerste onderzoeken van Trebel. Rooskleurig zijn de resultaten volgens de Waalse krant niet. 'De blessure is ernstiger dan verwacht. Zijn afwezigheid zal eerder maanden dan weken duren.' Een operatie is niet uitgesloten.