Martinez over De Ketelaere: “CDK laat je sprakeloos met zijn elegantie”

Martinez over De Ketelaere: “CDK laat je sprakeloos met zijn elegantie”

12-08-2022 11:16
52

Nog welgeteld honderd dagen vooraleer de Rode Duivels aan hun WK starten. Roberto Martinez blikt vooruit op het kampioenschap. De kersverse speler van AC Milan, Charles De Ketelaere, zou wel eens een grote rol kunnen spelen in Qatar. 

In een interview met het Italiaanse dagblad La Gazzetta Dello Sport, sprak de Spanjaard over De Ketelaere, die deze zomer naar AC Milan trok. De bondscoach is vol lof over de jonge Rode Duivel. Martinez draagt De KEtelaere erg hoog in het vaandel, het blijft wel speculeren over de rol die hij zal spelen in Qatar. 

De Ketelaere kwam deze zomer over van CLub Brugge voor zo’n 35 miljoen euro. De bondscoach hoopt dan ook dat hij hoge toppen zal scheren in Italië. "De Ketelaere laat je sprakeloos met zijn technisch gemak en elegantie”, vertelt Martinez aan het dagblad. “Hij heeft die kwaliteit van coördinatie, vooral in de eindpass en in het schieten op doel, die maar weinig spelers op zijn leeftijd hebben in Europa." 

De lofzang van de bondscoach stopt niet. Martinez merkt dat De Ketelaere de intelligentie heeft om zich op veel posities uit de voeten te kunnen. “Hij weet hoe hij het moet doen dankzij zijn uitstekende techniek, ik hoop dat hij een van de grote namen in het Rosson voetbal kan worden”, besluit Martinez.