Vandereycken is onder de indruk van Jutgla bij Club Brugge: “Werkte voor twee”

Vandereycken is onder de indruk van Jutgla bij Club Brugge: “Werkte voor twee”

25-07-2022 12:45
4

Club Brugge wist haar eerste wedstrijd van de competitie te winnen. Voor een aantal pionnen was het hun eerste competitieduel met Club Brugge. Denk maar aan coach Carl Hoefkens, maar ook aanvaller Ferran Jutgla speelde zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League

René Vandereycken was onder de indruk van de Spanjaard die deze zomer overkwam van FC Barcelona. De spits kon niet scoren maar speelde wel een puike partij. “Hij werkte voor twee en leverde twee knappe assists af”, vertelt Vandereycken in Het Nieuwsblad. Bij het openingsdoelpunt legde hij de bal perfect af voor de linker van Skov Olsen.

Dat was niet zomaar, voor de wedstrijd hadden de twee al afspraken gemaakt. “Ik had hem gezegd dat ik vaak naar binnen knijp en dat hij hem dan voor mijn linker moet leggen”, sprak Andreas Skov Olsen. Later gaf hij ook de assist voor de gelijkmaker van Hans Vanaken. “Makkelijk is het niet, hij zag wellicht meer lange ballen dan in een heel jaar Barcelona. Maar mede daarom is Hoefkens zo tevreden”, aldus Vandereycken.