'Koundé op advies van Barcelona toch mee op tour, Chelsea waardeert geste niet'

'Koundé op advies van Barcelona toch mee op tour, Chelsea waardeert geste niet'

22-07-2022 10:14
3

Chelsea FC en FC Barcelona zijn nog volop in de strijd om de handtekening van Jules Koundé. De centrale verdediger van Sevilla ging aanvankelijk niet mee op tour met zijn club, maar deed dat op verzoek van Barça alsnog. Chelsea, dat onlangs een bod van 65 miljoen uitbracht voor de centrale verdediger, kan dat niet waarderen. 

Dat meldt transfergoeroe Gerard Romero. Chelsea was er met Sevilla al uit, maar Koundé was op persoonlijk vlak nog niet akkoord met The Blues. De centrale verdediger kan het tweevoudige gaan verdienen in Londen, maar is nog altijd niet zeker van zijn toekomst. Barcelona hoopt de transfer alsnog te kapen en wilde tijd winnen. Dat lijkt voor nu gelukt, aangezien Koundé tóch aansloot in Portugal. Sevilla speelt op 24 juli een oefenduel tegen Sporting Portugal.

Aanvankelijk zat Koundé niet bij de selectie van 31 spelers die met Sevilla mee gingen op trainingskamp, maar de verdediger sloot later aan. Bij Chelsea is de spoeling dun op het gebied van de centrale verdediging. Matthijs de Ligt en Nathan Aké stonden ook hoog op het lijstje van The Blues, maar De Ligt vertrok deze week naar Bayern München en Aké lijkt langer bij Manchester City te blijven. Barcelona onderhandelt met de voorzitter van Sevilla, José Castro Carmona. Chelsea is daarentegen in gesprek met technisch directeur Monchi.