'De Ligt verschaft duidelijkheid en gaat voorlopig met maar één club in zee'

'De Ligt verschaft duidelijkheid en gaat voorlopig met maar één club in zee'

08-07-2022 14:33

Manchester United en Chelsea hoeven zich voorlopig geen illusies te maken. Matthijs de Ligt zet op dit moment vol in op een transfer naar Bayern München.

Chelsea is al geruime tijd geïnteresseerd in De Ligt, terwijl United daar recent als derde club bij kwam. De eerste gesprekken met trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Hasan Salihamidžić bij Bayern hebben hem tot dusver het meest aangesproken. Dit weekend gaat hij Juventus op de hoogte brengen dat hij uitsluitend met Der Rekordmeister wil onderhandelen, meldt BILD

Bayern heeft naar verluidt zestig miljoen euro over voor de Oranje-international. Een persoonlijk akkoord is al bereikt, waardoor de bal bij Juventus en Bayern ligt. De Oude Dame vindt De Ligt zeker tachtig miljoen euro waard. Zijn ontsnappingsclausule bedraagt 120 miljoen euro, al zal dat bedrag bij lange na niet aangetikt worden.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2019 bij Juve. De Italianen zagen in hem de nieuwe Giorgio Chiellini. Dat lijkt niet uit te komen, nu de Nederlander na drie seizoenen zijn zinnen heeft gezet op een vertrek.