'De Ligt aast op Chelsea-deal, Juventus kan Nederlander zien vertrekken'

2 juli 2022 om 21:30

Juventus kan binnenkort afscheid gaan nemen van Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger wordt al even gelinkt aan Chelsea en de verdediger aast ook op een transfer naar de Engelse club.

Volgens The Independent heeft De Ligt de voorkeur om volgend seizoen op Stamford Bridge te spelen. Hij zou met veel plezier naar de ontwikkeling van Antonio Rüdiger onder leiding van manager Thomas Tuchel hebben gekeken. De Duits international is naar Real Madrid vertrokken, waardoor er een plek is vrijgekomen in het centrum van The Blues. Waar De Ligt naar verluidt graag met Tuchel wil samenwerken, heeft laatstgenoemde de Chelsea-clubleiding verzocht nogmaals bij Juventus aan te kloppen.

Het Britse medium schetst dat Chelsea Timo Werner of Christian Pulisic wil betrekken in een ruildeal voor De Ligt. Op die manier kan de club de torenhoge vraagprijs van De Oude Dame terugdringen. Volgens verscheidene bronnen bedraagt de afkoopsom van de Nederlander 120 miljoen euro.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2019 voor Juventus. Die club nam hem destijds voor bijna 86 miljoen euro over van Ajax.