Beerschot reageert op nieuw format: Goed plan, ik ben content

Beerschot reageert op nieuw format: "Goed plan, ik ben content"

19-06-2022 12:29
2

De Jupiler Pro League gaat er vanaf het seizoen 2023-2024 weer anders uitzien. Beerschot is alvast tevreden met die ontwikkeling. Volgens ondervoorzitter Walter Damen is het nu veel makkelijker om een langetermijnvisie op te bouwen. 

In het nieuwe format wordt de Jupiler Pro League weer herleid tot zestien ploegen. Nieuw is dat er twee ploegen uit 1B rechtstreeks kunnen promoveren. Verder kan de derde in de stand nog promotie afdwingen via barrages. Voor Beerschot, dat net gezakt is naar 1B, is dat uiteraard goed nieuws.

"Er is voor het Belgisch voetbal nu eindelijk een langetermijnvisie, die voor iedereen goed is", vertelt Damen aan Gazet Van Antwerpen. "Elke club kan nu zien hoe die op lange termijn wil uitbouwen. Het is heel belangrijk dat er evaluatieperiodes zijn ingebouwd, voor de integratie van de beloften. Maar dit is een plan en dit is een goed plan, ik ben content."

Niet iedere Antwerpse club denkt er overigens zo over. Antwerp stemde voor, maar KV Mechelen niet. Malinwa wilde achttien ploegen in 1A zonder Play-Offs, maar beet in het stof.