‘Anderlecht gaat concurrentie aan met Basel voor dure Italiaanse vogel’

‘Anderlecht gaat concurrentie aan met Basel voor dure Italiaanse vogel’

16-06-2022 22:12 Laatste update: 21-06-2022 07:00
11

Sebastiano Esposito wordt bij Inter gezien als een groot talent. Het afgelopen seizoen werd de 19-jarige aanvaller verhuurd aan het Zwitsere Basel. Nu wordt Anderlecht in Italië genoemd als mogelijke volgende bestemming.

Bij FC Basel scoorde de aanvaller zes keer in 23 competitiewedstrijden en gaf hij ook vijf assists. De Italiaanse jeugdinternational heeft een marktwaarde van vijf miljoen euro en Anderlecht zal waarschijnlijk een uitleenbeurt proberen te verkrijgen. Bij Inter heeft Esposito nog een contract tot 2025.

Na het vertrek van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé is Anderlecht naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Mogelijk komt die er weer in de vorm van een uitleenbeurt. Met Benito Raman heeft het nog een aanvaller in de eigen selectie die staat te popelen om basisklant te worden.

Update: Ook Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht Esposito volgt. Paars-wit heeft echter concurrentie van Basel dat hem vorig seizoen leende van Inter. De aankoopoptie van acht miljoen euro werd echter niet gelicht. Basel hoopt Esposito weer te lenen aan dezelfde voorwaarden.