Rode Duivels sluiten vierluik af met nipte, maar verdiende zege

Rode Duivels sluiten vierluik af met nipte, maar verdiende zege

14-06-2022 22:29 Laatste update: 22:57
35

In de Nations League hebben de Rode Duivels hun vierde wedstrijd op enkele dagen tijd winnend afgelopen. De Belgen haalden het met 0-1 van Polen dankzij een doelpunt van Michy Batshuayi en eindigden hun Nations League-vierluik zo met zeven op twaalf.

In Brussel wonnen de Belgen met 6-1, maar in Polen zou het zo een vaart niet lopen. Beide bondscaches gooiden hun ploeg door elkaar. Bij de Rode Duivels stond Simon Mignolet terug tussen de palen. In totaal bracht Martinez zeven nieuwe namen aan de aftrap. Zo mocht Dries Mertens starten en ook de gebroeders Eden en Thorgan Hazard hadden een basisplaats. Bij Polen telden we zes nieuwe namen. Lewandowski begon gewoon aan de match.

De Belgen begonnen gefocust aan de partij en eisten ook meteen de bal op. Na een kwartier spelen kreeg Tielemans van zijn tegenstander veel te veel tijd. De middenvelder bracht perfect voor en Batshuayi dook de 0-1 tegen de netten. Na het openingsdoelpunt hield België eenvoudig de controle tegen Polen in de eerste helft. Na een halfuur deed Eden Hazard de netten trillen, maar het feest ging niet door. De arbitrage merkte terecht buitenspel op. Vlak voor de rust ontsnapte België aan de gelijkmaker. Zalewski liet een wenkende kans liggen.

Na de pauze bleef het antwoord van Polen lang uit. Waar Wales enkele dagen geleden het de Belgen moeilijk maakte, bleef Poolse druk toch een tijdje uit. Na de pauze volgden weer heel wat wissels. De Belgen loerden enkel nog op de counter. Openda liet tot twee keer toe na België in veilige haven te schieten. Zo bleef het spannend. Polen kreeg nog enkele kansen, maar voor het eerst in lange tijd konden de Rode Duivels de nul houden.