Die late gelijkmaker kan je de Rode Duivels niet verwijten

"Die late gelijkmaker kan je de Rode Duivels niet verwijten"

12-06-2022 12:16
5

De Rode Duivels hebben niet kunnen winnen van Wales, maar René Vandereycken is mild. Hij vindt de 1-1 zeker geen ramp, zo geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. 

"Op papier was dit de zwakste van de drie tegenstanders in de Nations League", merkt Vandereycken op bij Het Nieuwsblad. "De late gelijkmaker was dan ook onnodig.  kan je de Duivels eigenlijk niets verwijten. Ze werden niet geholpen door het gebrek aan automatismen. Voor alle duidelijkheid: dan heb ik het niet alleen over de verdediging - want al bij al zijn die jongens amper in de problemen gekomen – maar wel over de hele ploeg."

De wissels maakten een groot verschil. "Zeker op het einde van de wedstrijd stond er een elftal op het veld dat totaal niet op elkaar was ingespeeld. Dat maakt het niet alleen moeilijker voetballen in balbezit, maar ook in verdedigend opzicht. Als je druk wil zetten zoals de Nederlanders deden tegen ons, dan moet je elkaar als ploeg door en door kennen en op elk moment perfect weten wat je moet doen. Te veel conclusies moeten we aan dit gelijkspel dus vooral niet verbinden."

België blijft zo achter met een vier op negen in de groep. Nederland is nog altijd de leider met een zeven op negen.