Beerschot prikt terug naar Pietermaat: 'Financiële belangen boven clubliefde'

Beerschot prikt terug naar Pietermaat: 'Financiële belangen boven clubliefde'

10-06-2022 10:00
5

Bij K. Beerschot V.A zag men de voorbije dagen en weken flink wat pionnen vertrekken. Enkele daarvan waren ook geliefde namen, die toch kozen voor een gratis vertrek. Tom Pietermaat bijvoorbeeld, die ook stevig uithaalde naar het bestuur. Datzelfde bestuur dient hem nu van repliek.

Meteen na zijn vertrek gaf Pietermaat nog aan dat hij meer respect had verwacht van Beerschot. De club wilde wel langer met hem door, maar dan moest de middenvelder zo'n veertig procent van zijn loon inleveren. Dat zag hij niet zetten.

Voorzitter Francis Vrancken springt nu in het verweer na de uitspraken van Pietermaat. "Het mes snijdt aan twee kanten: bij promotie is er een enorme loonsverhoging van 30 à 40 procent, bij degradatie is er dan natuurlijk een terugval", geeft hij aan bij ATV.

Volgens Vrancken was het dan ook niet meer dan logisch dat Pietermaat niet langer een '1A-loon' zou krijgen. "Het is niet alleen Pietermaat die bij ons speelt, heel wat andere spelers belanden in dezelfde situatie. Wij moeten daarin consequent zijn", klinkt het.

De fans van Beerschot waren net zoals Pietermaat echter bijzonder kritisch om publiekslieveling zomaar te laten gaan. Toch deelt Vrancken nog een kleine sneer uit na het vertrek van enkele van die pionnen. "Voor een aantal spelers dooft de clubliefde uit als het financiële belang te veel begint door te wegen. Voor Dom hebben we dat gemerkt, voor Pietermaat ook een beetje", besluit hij.