OFFICIEEL: Stayen verheugt zich op jongeling met STVV-DNA die eerste deal tekent

OFFICIEEL: Stayen verheugt zich op jongeling "met STVV-DNA" die eerste deal tekent

29-05-2022 23:45
3

De Japanse link mag dan wel duidelijk zichtbaar zijn bij Sint-Truiden, het bestuur probeert ook de lokale verankering te behouden. Dat kan het in de eerste plaats doen door jongens uit eigen streek een kans te bieden in het A-elftal. Matte Smets is die eer nu te beurt gevallen.

Via haar officiële kanalen heeft STVV immers aangekondigd dat de zestienjarige Smets zijn allereerste profcontract heeft mogen ondertekenen. De jongeling, die uit Bilzen komt, kan vooral uit de voeten als verdedigende middenvelder. Zo gek lang speelt hij overigens nog niet voor De Kanaries. Smets streekt in 2018 neer op Stayen.

Nu is de tijd dus gekomen om meer en meer te proeven van het A-elftal. Beloftecoach Stef Van Winckel kent zijn kwaliteiten natuurlijk als geen ander. "Deze jonge verdedigende middenvelder is iemand met wie je ten strijde kunt trekken", wordt hij geciteerd op de website. "Hij heeft absoluut het STVV-DNA, zowel op als naast het veld."

Daarmee is de lofzang nog niet ten einde. "Hij is ook een heel intelligente en sobere voetballer, die weinig balverlies lijdt en altijd de juiste oplossingen vindt." Uiteraard kunnen ook enkele verbeterpunten niet ontbreken. "Met zijn achttien jaar kan hij nog werken aan kracht en snelheid, vooral in de duels", besluit Van Winckel.