Clement viert titel van Club Brugge: Alle verdienste naar Schreuder

Clement viert titel van Club Brugge: "Alle verdienste naar Schreuder"

16-05-2022 11:16
3

Club Brugge heeft zich zondag tot kampioen gekroond. Ook Philippe Clement was heel tevreden, maar vindt dat hij geen verdienste heeft aan die titel. 

Clement vertrok in de winterstop naar AS Monaco. Hij bewierookt dan ook zijn opvolger. "Alle verdienste gaat naar Alfred Schreuder", benadrukt Clement bij Het Nieuwsblad. "37 op 39, dat is niet niks. Hij deed het heel goed. Iedereen heeft het goed gedaan. Ook het bestuur door een goede trainer te kiezen en vier nieuwe spelers aan te trekken, precies op die posities waar er nood aan was. Dat is gewoon goed gedaan."

Club Brugge pakte zo al de derde landstitel op rij. "Als je twee keer op rij kampioen wordt, dan ben je in het derde seizoen eenieders vijand. Maar Club is een sterke club. Er wordt hard gewerkt in alle geledingen. Ze weten wat succes is, ze kennen de formule om dat te bereiken. Iedereen weet wat het is om onder druk te presteren. De norm is altijd maar beter proberen te worden. En dan kom je tot zo’n resultaten. Dat is klasse."

Clement is zelf ook lang niet slecht bezig bij AS Monaco, waar hij nu aan negen overwinningen op rij zit. Monaco staat tweede in de Ligue 1 en mag dus dromen van de Champions League.