Gent is al bezig met voorbereiding op nieuw seizoen: 'Oefenpot met Nederlanders'

Gent is al bezig met voorbereiding op nieuw seizoen: 'Oefenpot met Nederlanders'

09-05-2022 22:32

Wie gedacht had dat KAA Gent het ging laten hangen na haar bekertriomf, moet die woorden weer inslikken. Na drie speeldagen in de Europe Play-Off gaan de troepen van Hein Vanhaezebrouck nog steeds aan kop in de nacompetitie. Dat betekent niet dat er al niet vooruit gekeken wordt naar volgend seizoen toe. Zo zou Gent al een oefenwedstrijd hebben vastgelegd.

Traditioneel maken de clubs uit de Jupiler Pro League van het seizoenseinde gebruik om al het een en ander in te plannen voor de zomermaanden. Bij Gent is dat niet anders. Volgens verschillende Nederlandse bronnen hebben De Buffalo's al een oefenwedstrijd afgesproken met FC Dordrecht. Wanneer dat duel exact moet plaatsvinden, is voorlopig nog niet bekend.

Met Dordrecht zou Gent in principe een haalbare sparring partner tegenover zich moeten krijgen. De club komt uit in de Nederlandse Eerste Divisie, het tweede niveau dus, en eindigde daar op een bescheiden zeventiende plek op een totaal van twintig teams. Bij Dordrecht spelen met doelman Liam Bossen en aanvallers Mathis Suray en Jacky Donkor drie jongens met een Belgisch paspoort.