Referee Department spreekt scheidsrechtersbaas tegen: ‘Wel VAR-interventie’

Referee Department spreekt scheidsrechtersbaas tegen: ‘Wel VAR-interventie’

02-05-2022 12:15 Laatste update: 16:20
142

Na de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge was er veel te doen rond de penaltyfase van Charles De Ketelaere. De Ketelaere werd neergeduwd door Lisandro Magallan, maar kreeg geen strafschop. Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec schaart zich nu achter de VAR.

"In de herhaling is te zien dat het contact duidelijk is en dat de handen van de Anderlecht-verdediger in de rug van de aanvaller van Club Brugge duwen", aldus Layec. "De penalty had dus gefloten kunnen worden, maar was het een clear error? De VAR vond van niet en ik kan hem daarin volgen."

"Waarom? Er is een contact, maar zo’n fases komen vaak voor in de zestien en we focussen wel eens te hard op zo'n zaken. Het klopt dat er een duw is, zonder enige twijfel. Dus penalty had gefloten kunnen worden.”

Update: Het Referee Department spreekt scheidsrechtersbaas Bertrand Layec tegen, dat meldt Het Laatste Nieuws. “Bij het willen koppen van de bal wordt De Ketelaere door Anderlecht-speler Lisandro Magallan duidelijk met beide handen in de rug geduwd. De scheidsrechter laat verder spelen. Het Professional Refereeing Department verwacht een VAR-interventie en een strafschop voor Club Brugge en een gele kaart voor de Anderlecht-speler.”