Kompany over uitspraken Coucke: “Iedereen heeft wel eens zo’n mening”

Kompany over uitspraken Coucke: “Iedereen heeft wel eens zo’n mening”

24-04-2022 21:06 Laatste update: 30-04-2022 09:12
53

RSC Anderlecht is er zondag niet in geslaagd om punten te sprokkelen tegen Union en ging met 3-1 onderuit in het Dudenpark. Een tweede klap op korte tijd. Ook voor Marc Coucke, die dat maar moeilijk kan verwerken.

Bij Anderlecht toonde men zich de laatste weken nog bijzonder ambitieus en werd er hier en daar zelfs gesproken van de dubbel. De beker was alvast een hoofddoel, maar die werd verloren van KAA Gent. Na het verlies tegen Union lijkt ook de titel bijzonder veraf.

Dat weet ook Coucke, die op Instagram een korte reactie de wereld instuurde. 'Op één week hebben we ons gans seizoen om zeep geholpen', schreef een teleurgestelde Coucke. Voor Anderlecht wordt het ook nog bijzonder moeilijk om nog een prijs te pakken.

Leider Union telt nu 42 punten. Dat zijn er tien meer dan RSC Anderlecht, dat amper vijf wedstrijden heeft om die achterstand nog in te halen. Een vrijwel onmogelijke taak.

Update: Vincent Kompany reageerde tegenover Het Laatste Nieuws op de opmerkelijke uitspraken op sociale media van Marc Coucke: ''Iedereen heeft wel eens een emotionele mening. Zoals ik eerder zei, wil ik de rustigste coach van PO1 zijn. Mijn discours is sinds dag één hetzelfde: wie kwaliteit wil, moet centen uitgeven of geduld hebben. Bij Anderlecht staan momenteel besparingen en waardecreatie voorop. Daarom blijf ik zo kalm."