Geen interlands meer voor Mata (Club Brugge), bondscoach meldt hem slecht nieuws

Geen interlands meer voor Mata (Club Brugge), bondscoach meldt hem slecht nieuws

23-04-2022 22:16
5

Voor Clinton Mata zit er geen interlandvoetbal meer aan te komen. De verdediger van Club Brugge kan nochtans een goede versterking zijn voor Angola, maar speelde al lang niet meer voor het Afrikaanse land. Daar is een goede reden voor.

Mata is dan wel in ons land geboren, maar koos in 2014 voor een interlandcarrière met Angola. Hij kwam acht keer in actie voor dat land, maar werd sinds 2016 niet meer opgeroepen voor Angola. En daar zal ook geen verandering in komen.

De Portugese krant Record weet namelijk dat bondscoach Pedro Gonçalves heeft besloten om hem niet meer op te roepen. Dat gebeurde de laatste jaren nog wel, maar Mata stuurde steevast zijn kat. Iets te vaak voor Gonçalves, die Mata nu helemaal heeft uitgesloten van de nationale ploeg.

"Het was hij die mij belde om te zeggen dat hij beschikbaar was voor de nationale ploeg", legt de bondscoach uit. "Maar op een bepaald moment beantwoordde hij onze telefoontjes niet meer. We rekenen niet meer op hem", klinkt het.

Bij Club Brugge zal men daar niet al te veel om malen. Mata kan in ons land blijven en hoeft daardoor ook niet naar Afrika af te reizen tijdens interlandbreaks.