Spits uit Amateurklasse krijgt kans bij Cercle: Dan stop ik als schilder

Spits uit Amateurklasse krijgt kans bij Cercle: "Dan stop ik als schilder"

22-04-2022 08:45
4

Cercle Brugge zal de komende weken een opvallende nieuwe spits op proef hebben. De 23-jarige Stan Braem krijgt een kans om zich te tonen. Geen bekende naam, maar in België bewees hij wel al een neus voor doelpunten te hebben.

De nu 23-jarige spits voetbalt bij KSKV Zwevezele, dat uitkomt in de Tweede Amateurklasse. Daar is hij met 26 doelpunten in 28 wedstrijden één van de grote uitblinkers. Verschillende eersteklassers hebben hem al in het vizier, waaronder Cercle Brugge. Bij de Vereniging krijgt hij nu een proefperiode om zich te bewijzen.

Voor Braem, die vijf jaar geleden nog in Vierde Provinciale voetbalde, kan een voetbalsprookje werkelijkheid worden. Momenteel is hij nog aan de slag als schilder bij de marine. "'Mijn baas weet dat ik daarmee bezig ben. Heel eerlijk: als Cercle me de kans geeft, ga ik niet twijfelen. Ik wil nu dolgraag profvoetballer worden en daar zou het werk dus voor moeten wijken", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Laatbloeier
Bij Cercle Brugge sluit men een contract alvast niet uit. Al zal Braem zich dan wel moeten bewijzen. "Hij is inderdaad een laatbloeier en heeft een andere achtergrond dan de meeste van onze spelers", zegt technisch directeur Carlos Avina. "Hij heeft echt talent. Wij zullen hem alleszins helpen waar we kunnen om hem op hetzelfde niveau als de rest van de groep te krijgen."

De nu 23-jarige Braem begon met voetballen bij amateurclubs Eendracht Brugge en Dosko St-Kruis en trok in 2018 naar KFC Varsenare. Daar werd hij al snel een uitblinker en een jaar later vertrok hij naar KSV Oostkamp. Na enkele goede jaren komt hij sinds afgelopen zomer uit voor Zwevezele. De laatste vijf jaar scoorde hij in totaal maar liefst 146 doelpunten.