Oostende vertoont nog kinderziektes: Maar dat is nu eenmaal hoe wij werken

Oostende vertoont nog kinderziektes: "Maar dat is nu eenmaal hoe wij werken"

17-04-2022 11:00
1

Na een boerenjaar is KV Oostende weer terug wat meer in de anonimiteit verzeild geraakt. Dit seizoen konden De Kustboys zelden imponeren, al bleef écht degradatiegevaar eigenlijk uit. COO Thorsten Theys vraagt aan fans en waarnemers om het grotere plaatje te bekijken.

Vlak na de overname van PMG pakte Oostende uit met een kanonstart in het seizoen 2020-2021. Dat kunstje kon het nu niet herhalen. "KVO maakt nu deel uit van een 'multi club ownership'", legt Theys uit op de website van KVO. "Dit model helpt om zowel de spelers als de groep te doen groeien, stap voor stap, maar je kunt dat niet louter op één cyclus bekijken, maar eerder over een periode van zeker drie jaar."

De operationeel directeur predikt dus geduld. In de eerste plaats is het de doelstelling "om financieel gezond te blijven". Uiteraard kan Theys echter ook niet om de resultaten heen. Die waren dit seizoen wat minder, al doet dat geen twijfel rijzen over de filosofie van KVO. "En ja, op sportief vlak vergt het elk seizoen aanpassing, maar dat is nu eenmaal hoe wij wensen te werken in dit model", benadrukt Theys.

Op amper een jaar tijd is er ook een heleboel veranderd bij KVO. Succestrainer Alexander Blessin vervolgde zijn carrièrepad bij Genoa in de Serie A, terwijl enkele sterkhouders uit het vorige seizoen inmiddels ergens anders voetballen. Denk daarbij aan Andrew Hjulsager (KAA Gent), Fashion Sakala (Rangers) of Arthur Theate (Bologna).