Een moeilijke periode bij Club Brugge: Mijn lichaam was helemaal op

Een moeilijke periode bij Club Brugge: "Mijn lichaam was helemaal op"

14-04-2022 17:00

Met Bjorn Meijer staat Club Brugge op het punt om een nieuwe linksachter van FC Groningen in huis te halen. Eerder deed het dat al met Frederik Stenman, die geen al te beste periode kende bij Blauw-Zwart. Toch houdt hij ook goede herinneringen over aan zijn Club Brugge-periode.

Stenman werd in 2011 aangetrokken door Club Brugge, waar hij tot 2014 voor uitkwam. "Een echte traditieclub met veel fanatieke supporters", herinnert Steman zich nog bij RTV Noord. "Ik had een wat moeilijke tijd daar vanwege blessures, maar ik vind Club Brugge nog steeds een goede club in een mooie stad, met geweldige supporters", klinkt het.

Stenman had een chronische heupblessure én scheurde ook nog zijn achillespees bij Blauw-Zwart. "Ik heb over die tijd niets te klagen, alleen over de blessures", geeft hij aan. "Als ik fit was, speelde ik meestal, dus aan de kwaliteit lag het niet. Eerlijk gezegd was mijn lichaam een beetje op", besluit Stenman.

Uiteindelijk kwam hij slechts negentien keer uit voor Club Brugge, waar hij in 2014 vertrok. Hij speelde nog één jaar voor het Zweedse Djurgardens IF alvorens in 2016 bij de amateurclub IFK Lidingö te stoppen met voetballen. Bij die club is hij nu jeugdcoördinator.