Blijft Kouamé of Zirkzee bij Anderlecht? Het moet een inspanning doen

Blijft Kouamé of Zirkzee bij Anderlecht? "Het moet een inspanning doen"

08-04-2022 21:00
1

RSC Anderlecht staat voor een drukke transferzomer waarin het moet zoeken naar een vervanger van Christian Kouamé en Joshua Zirkzee. Als het van Alex Czerniatynski afhangt, blijft minstens één speler van het duo bij paars-wit.

Anderlecht wist geen aankoopoptie te bedingen op beide spelers. Toch moet Anderlecht volgens Czerniatynski een financiele inspanning doen om minstens één van twee in eigen rangen te houden. "Als het de volgende stap wil zetten", begint de voormalige Rode Duivel in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem zal Anderlecht namelijk moeilijk een even goede of betere aanvaller vinden. 'Een goeie spits loopt niet zomaar op straat, hé", gaat hij verder. "En eens ze hem gevonden hebben, zal er de eerstvolgende weken, misschien zelfs maanden, naar automatismen gezocht moeten worden."

Dat zou Anderlecht in het begin van volgend seizoen dan ook belangrijke punten kunnen kosten. Net zoals dit seizoen gebeurde. "Het huidige Anderlecht zou zonder die inloopperiode meegestreden hebben voor de titel. Met oog op volgend seizoen moet dus één van hen blijven", besluit Czerniatynski.

Zirkzee was bij Anderlecht dit seizoen goed voor zestien doelpunten en negen assists in 39 partijen. Hij keert in principe terug naar Bayern, maar de Duitse recordkampioen sluit een transfer niet uit. Kouamé heeft na 28 wedstrijden twaalf doelpunten en zes assists achter zijn naam staan.