Heerlijke voetbalavond: Benzema maakt er wéér drie, CL-houder Chelsea op omvallen

Heerlijke voetbalavond: Benzema maakt er wéér drie, CL-houder Chelsea op omvallen

06-04-2022 22:54 Laatste update: 23:12
28

Regerend Champions League-winnaar Chelsea dreigt onttroond te worden door Real Madrid, dat op Stamford Bridge een reuzenstap naar de halve finales van het miljardenbal heeft gezet. Dankzij drie treffers van sterspeler Karim Benzema werd er in Londen met 1-3 gewonnen.

Real Madrid strandde vorig seizoen in de halve finale tegen Chelsea, maar het werd op deze woensdagavond al snel duidelijk dat de ploeg van Carlo Ancelotti - met Thibaut Courtois in de basis en zonder Eden Hazard - revanche zou nemen. Het eerste waarschuwingsschot van Vinícius Júnior eindigde nog tegen de lat, maar Real Madrid liep vlot uit naar een 0-2 voorsprong. Benzema werd eerst gevonden door Vinícius en daarna door Luka Modric en gaf tot twee keer toe een masterclass koppen: 0-1 en 0-2.

De schade had bij rust nóg groter kunnen worden voor Chelsea met Romelu Lukaku als bankzitter: Andreas Christensen schoot na een hakbal van Dani Carvajal echter zijn doelman Édouard Mendy te hulp en Benzema miste een uitgelezen kans op zijn derde. Aan de andere kant was het zelfs Kai Havertz die de 1-2 binnen kopte, na een gevoelige voorzet van Jorginho.

Lukaku kwam na 64 minuten binnen de lijnen voor Chelsea, dat echter binnen één minuut alweer achter de feiten aanliep. Mendy verloor de bal ver buiten zijn strafschopgebied en Benzema kon profiteren: 1-3. De Fransman had zijn tweede Champions League-hattrick op rij te pakken, na zijn glansrol in de vorige wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

In de slotfase deed Chelsea er alles aan om iets aan de achterstand te doen. Courtois redde echter flitsend op een afstandspoging van César Azpilicueta en Lukaku miste een uitgelezen kans om zijn landgenoot te passeren. Omdat ook Mason Mount miste en Reece James van afstand op de Belg stuitte, bleef het bij 1-3. Beide clubs gaan dinsdag in Madrid op herhaling.