Nagelsmann lovend over ex-Club Brugge speler Danjuma: Op Europees niveau

Nagelsmann lovend over ex-Club Brugge speler Danjuma: "Op Europees niveau"

05-04-2022 23:26

De verdedigers van Bayern München kunnen woensdag hun borst natmaken voor Danjuma Groeneveld. Trainer Julian Nagelsmann prijst de Nederlandse aanvaller, die het met Villarreal in de kwartfinale opneemt tegen Bayern.

Nagelsmann heeft zich goed ingelezen. "Danjuma is een geweldige en hele gevaarlijke aanvaller. Hij heeft veel snelheid en de juiste loopacties. We zijn overal op voorbereid en zullen ons niet laten verrassen", zegt hij op de persconferentie.

"We staan tegenover een team dat veel ervaring en technische spelers heeft", zegt Nagelsmann. "Een goed team dat in verschillende systemen kan spelen, dat in de bal weet te komen, goed drukzet en verdedigt, maar ik heb vertrouwen in onze kwaliteit. Ik ben optimistisch en ik geloof dat we kunnen winnen. Wij zijn de favorieten. Ik denk dat we de beste papieren hebben om door te gaan, maar het zal niet makkelijk worden."

"Ze hebben een speler als Danjuma die een topspeler is op Europees niveau en die de balans kan doorbreken. Zelfs als groep toonden ze hun kwaliteiten tegen Juventus. Ze houden ervan om laag te verdedigen en hebben vaak de neiging om het tempo van de race te verlagen en vervolgens van de kansen te profiteren."