Buitenspel of niet? Cameraman te laat bij Cercle Brugge - KAA Gent

Buitenspel of niet? Cameraman te laat bij Cercle Brugge - KAA Gent

05-04-2022 13:45
24

Cercle Brugge speelde zaterdag 2-2 gelijk tegen KAA Gent. Aan de eerste goal van Thibo Somers zat wel een reukje. Somers leek buitenspel te staan, maar dat viel niet te controleren. 

De cameraman was namelijk niet op post bij die fase van Somers. "De camera waar je normaal deze situaties mee inschat, is de camera op de zestien meter", legt Filip Joos uit bij Sporza. "Die camera stond daar wel, maar er was geen cameraman om die te bemannen. Ik vermoed dat hij - door het eerbetoon aan Miguel Van Damme - beneden nodig was. Daarom was hij wellicht vijf minuten later op zijn post." 

Die goal kan natuurlijk grote gevolgen hebben voor KAA Gent. "Ik neem de cameraman voor alle duidelijkheid niets kwalijk. Je zag echt dat hij zich had gehaast om zo snel mogelijk boven te geraken. Desondanks is het wel een organisatorische fout, want dit kan eigenlijk niet."

Door dat gelijkspel ziet KAA Gent concurrent Anderlecht weglopen. Een zege tegen KV Kortrijk is genoeg voor Anderlecht om het laatste ticket voor Play-Off 1 nog te nemen.