Goots heeft raad voor Priske, maar: Past niet in zijn filosofie

Goots heeft raad voor Priske, maar: "Past niet in zijn filosofie"

05-04-2022 08:45
4

Antwerp won zaterdag met het kleinste verschil van OH Leuven. Patrick Goots zag dat The Great Old beter stond toen het overschakelde naar een verdediging met drie man. Is dat ook de tactiek voor de Play-Offs?

"Voor rust kwam Antwerp er niet aan te pas, maar in de tweede helft wel. En dat kwam omdat de defensie nu veel steviger stond en amper nog iets weggaf", aldus Goots bij Gazet Van Antwerpen. "Seck en Dessoleil kwamen met Almeida erbij minder in de problemen, man tegen man. En de opkomende middenvelders van OHL werden ook beter opgevangen."

Brengt het Brian Priske op ideeën? "Het lijkt me ook het uitgelezen systeem voor de Champions' play-offs, waar Antwerp toch niet als favoriet gaat starten. Antwerp kan daar best vanuit een stevige defensieve organisatie vertrekken, om het zo de tegenstander moeilijk te maken en om dan op de juiste momenten tegen te prikken. Maar of Priske dat effectief gaat doen, is zeer de vraag. Het past niet in zijn filosofie."

Antwerp speelt volgende zaterdag nog in eigen huis tegen Cercle Brugge. Normaal werd die match op zondag gespeeld, maar de Pro League geeft de datum nog verplaatst.