Anderlecht dreigt alweer een pareltje te verliezen: 'Monaco en Juve openen jacht'

Anderlecht dreigt alweer een pareltje te verliezen: 'Monaco en Juve openen jacht'

04-04-2022 13:38
9

Het vertrek van Rayane Bounida heeft RSC Anderlecht nog lang niet verwerkt, maar de jeugdopleiding dreigt al opnieuw beroofd te worden van een veelbelovend exemplaar. Nail Moutha-Sebtaoui is namelijk gegeerd in Monaco en Turijn.

Volgens L'Equipe heeft AS Monaco, de ploeg van Philippe Clement, een oogje laten vallen op de beloftevolle Moutha-Sebtaoui. Die zestienjarige voetbalt bij de jeugdreeksen van Anderlecht vooral als linksback, al kan hij ook als centrale verdediger uit de voeten. Overigens komt Moutha-Sebtaoui ook geregeld uit voor de nationale U17 van ons land.

Monaco heeft niet alleen een Belgische hoofdcoach, ook het hoofd van de jeugdopleidingen komt uit onze contreien: Pascal de Maesschalck. Die zou Moutha-Sebtaoui er graag bij hebben. De club uit het Prinsdom is daarbij niet aan haar proefstuk toe, want eerder plukte het Eiot Matazo al weg uit Neerpede. Of dat met Moutha-Sebtaoui ook zal lukken, hangt uiteraard mee af van Anderlecht, én van ... Juventus. Ook de Italiaanse grootmacht ligt immers op de loer.

Erg sterk staat paars-wit voorlopig niet, aangezien Moutha-Sebtaoui nog wacht op zijn allereerste profcontract. Sinds zijn zestiende verjaardag zou dat nochtans mogelijk moeten zijn. Als zo'n overeenkomst er niet komt, wordt het voor Monaco en Juventus een stuk eenvoudiger om hem weg te kapen. Overigens heeft Nail ook een broer, Ilias, die bij Anderlecht aan de slag was. De zes jaar oudere Moutha-Sebtaoui speelt als doelman.