VP 11: Butez redt Antwerp, Onuachu en Kouamé zijn trefzeker

VP 11: Butez redt Antwerp, Onuachu en Kouamé zijn trefzeker

04-04-2022 12:45 Laatste update: 21:30
2

De race naar de Play-Offs is ingezet. We zagen afgelopen weekend mooie dingen bij onder meer Anderlecht, Club Brugge en Union. Dit zijn onze elf uitblinkers. 

Wat is Antwerp zonder Butez?
Opvallende statistiek: niemand moet in België meer reddingen doen dan Jean Butez van Antwerp, nota bene de derde in de stand. Gelukkig voor Antwerp is de Fransman een topseizoen aan het spelen: ook tegen OHL stond hij weer pal op tal van pogingen.

Nieuwkoop doet het weer
In ons centrale duo kiezen we in de eerste plaats voor Mark McKenzie, die zijn kans kreeg bij KRC Genk en zeker niet teleurstelde tegen Eupen. Ook de meer ervaren Toni Leistner deed waar hij voor gehaald is bij STVV: veel duels winnen en zijn defensie organiseren.

Union kon opnieuw rekenen op de aanvallende impulsen van Bart Nieuwkoop, die ook kon scoren tegen Standard. Op de linkerkant lijkt Sergio Gomez op tijd klaar voor de Play-Offs met zijn eerste assist van dit kalenderjaar.

Konaté pakt het heft in handen
Bij STVV was Mory Konaté een sleutelspeler. Hij maakte niet alleen een mooie goal, maar zat ook overal tussen op het middenveld. Ook Thibo Somers had er duidelijk zin in bij Cercle Brugge en scoorde twee keer tegen KAA Gent.

Bij OH Leuven deelde Xavier Mercier de ene knappe pass na de andere uit, maar de spitsen deden te weinig met zijn hapklare assists. Het werd zo een zeer pijnlijke nederlaag tegen Antwerp.

Targetmannen blinken uit
Bij KRC Genk heeft Paul Onuachu de goal weer gevonden, drie keer zelfs. Christian Kouamé hield het rustiger met twee goals voor Anderlecht, maar was ook van goudwaarde als kapstok.,

De derde plek voorin is voor Andreas Skov Olsen, opnieuw de meest opvallende man bij Club Brugge. Hij gaf een assist en zag zijn doelpunt 'afgenomen' worden door Mats Rits. Een speler om te volgen in de Play-Offs.